GGD Gezondheidsmeter van start

dinsdag 22 september 2020

Vanaf 17 september ontvangen ruim 140.000 Limburgers een uitnodiging van de GGD voor deelname aan een grootschalig gezondheidsonderzoek. Hoe gezond Nederland is, daar komen we alleen achter met uw hulp. Want als we weten hoe het met u gaat, weten we hoe het met ons allemaal gaat.

GGD Limburg-Noord voert dit najaar samen met de GGD Zuid Limburg een grootschalig gezondheidsonderzoek uit onder volwassenen en ouderen door middel van een vragenlijst. Vanaf donderdag 17 september ontvangen 57.000 inwoners in Limburg-Noord en 85.000 inwoners uit Zuid-Limburg per post een uitnodiging om de ‘GGD Gezondheidsmeter 2020’ in te vullen. In de vragenlijst staan onder meer vragen over beweeggedrag, slaap, stress, mantelzorg, sociale contacten en kwaliteit van leven.

GGD Gezondheidsmeter 2020

De GGD Gezondheidsmeter 2020 in Limburg maakt deel uit van een groot landelijk gezondheidsonderzoek door alle GGD’en in samenwerking met het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Dit onderzoek wordt eens in de vier jaar uitgevoerd.

Doe mee

Uw deelname is belangrijk, want met de uitkomsten kijken we per gemeente wat nodig is om de gezondheid, leefgewoonten en leefomgeving van inwoners te helpen verbeteren.
Als u geen vragenlijst heeft ontvangen, kunt u toch meedoen door een variant van de vragenlijst in te vullen op www.ggdgezondheidsmeter.nl.  

Meer weten?

Kijk voor meer informatie op de website van GGD Limburg Noord.