Woonwenz bouwt 35 nieuwe woningen aan Parklaan Reuver

dinsdag 7 juli 2020

Woningcorporatie Woonwenz gaat 27 appartementen en 8 levensloopbestendige woningen bouwen en verhuren op de plek van de voormalige VMBO-school Broekhin aan de Parklaan in Reuver. Woonwenz won de tender die de gemeente Beesel daarvoor in februari uitschreef.

Naar verwachting zijn de woningen medio 2022 klaar. Meteen na de zomer gaan de nodige procedures van start, onder meer voor wijziging van het bestemmingsplan.
Het worden allemaal Nul-op-de-meter-woningen, voorzien van zonnepanelen, warmtepompen en WTW-units (warmteterugwin) die zorgen voor een aangenaam binnenklimaat en nauwelijks energielasten. Ook de woonomgeving wordt duurzaam ingericht. Tussen de woningen en het appartementencomplex wordt een woonerf aangelegd met veel groen, maar ook voldoende parkeerplaatsen. Het hemelwater wordt op eigen terrein geïnfiltreerd.
Naast deze duurzame aspecten heeft het college ook zwaar laten wegen dat het Woonwenz-plan voorziet in de bouw van zowel goedkopere huurwoningen voor starters als woningen in het middenhuursegment. “Duurzaam bouwen voor een gedifferentieerde doelgroep”, vat wethouder Debbie Heesakkers samen. “Dat is was dit college wil.”

Te zijner tijd worden de woningen verhuurd via het platform www.thuisinlimburg.nl. Belangstellenden kunnen zich nu nog niet aanmelden voor de nieuwe woningen aan de Parklaan. Wel kunnen zij alvast een profiel aanmaken op deze site en zo inschrijfduur opbouwen. Naar verwachting komen de woningen medio volgend jaar online. “Ik kijk uit naar de samenwerking met Woonwenz”, zegt wethouder Heesakkers.

Impressie 1 woningen aan Parklaan Reuver

Impressie 2 woningen aan Parklaan Reuver