Veilig op weg in Beesel en Reuver

dinsdag 9 juni 2020

De veiligheid van onze inwoners in het verkeer is een belangrijk thema. Om passende maatregelen te kunnen nemen waar nodig, verzamelen we informatie over het verkeer in onze gemeente. Vorige week besloot de raad van de gemeente Beesel de verkeersproef in het centrum van Reuver na de zomer voort te zetten. Ook op andere plekken in de gemeente vraagt de verkeersveiligheid aandacht. We verrichten metingen en daar waar we met kleine aanpassingen snel verbeteringen kunnen realiseren, doen we dat.

Gemeente gaat verkeerssnelheid meten

Hard rijden blijft ongewenst verkeersgedrag waarover veel zorgen leven. Om deze zorgen met feiten te kunnen staven, heeft het college besloten op vijf plekken in de gemeente rijsnelheden te gaan monitoren. Het gaat om de straten: Rijksweg, Burgemeester Janssenstraat, Hoogstraat, Heerstraat en Pastoor Vranckenlaan. Ook is in overleg met de politie besloten dat er met de radarauto verkeerscontroles worden uitgevoerd. Afhankelijk van analyse van de meetresultaten kunnen we afleiden of er sprake is van een incident of een trend en of er passende maatregelen gewenst zijn. De metingen vinden plaats in de periode juni tot en met september 2020. Halverwege deze periode worden bovendien smileys geplaatst die weggebruikers attenderen op hun rijsnelheid.