Bouwstart 56 Appartementen Oppe Brik

maandag 9 september 2019

Op 5 september 2019 is de bouw gestart van twee appartementencomplexen in Offenbeek – Reuver. Deze appartementen maken deel uit van het nieuwbouwproject Oppe Brik. Elk gebouw bevat 28 huurwoningen, geschikt voor één- of tweepersoons huishoudens. De toekomstige huurders van deze energiezuinige appartementen kunnen naar verwachting eind 2020 hun intrek nemen.

Wethouder Debbie Heesakkers: 'Deze nieuwe woningen zijn een mooie aanvulling op de bestaande woningvoorraad binnen de gemeente Beesel. Iedereen woont graag fijn. Iedereen heeft andere wensen en behoeften. Als gemeente Beesel zetten we in op voldoende woonruimte voor elke doelgroep. Dat doen we samen met de bewoners, de woningcorporatie, de provincie, de regio en andere partners.'

De woningen: energiezuinig & comfortabel

De woningen zijn extreem duurzaam. Het betreft namelijk zogenaamde ‘Nul-op-de-meter’-woningen (NOM). Door goede isolaties en slimme installaties is het energieverbruik laag en het binnenklimaat comfortabel. Bij ‘normale bewoning’ wordt het energieverbruik vrijwel geheel gedekt wordt door de energie die het grote aantal zonnepanelen op het dak van het complex opwekt.
Verder is in het ontwerp van de appartementen gezorgd voor levensloopbestendigheid. De appartementen zijn geschikt voor één- en tweepersoons huishoudens en bieden een prettig woonoppervlak. Daarnaast is elk complex voorzien van een eigen parkeerkelder waar de toekomstige bewoners hun auto kwijt kunnen.

Oppe Brik

Het eerste appartementengebouw met 28 woningen van Oppe Brik heeft WoonGoed 2-Duizend in 2017 opgeleverd. Ook zorgde de woningcorporatie voor de bouw van 12 beneden-bovenwoningen en 8 eengezinswoningen. Als deze woningen zijn gebouwd via het principe van ‘Nul-op-de-meter’. Eerder realiseerde de gemeente al een aantal koopwoningen in Oppe Brik.

Meer informatie

Wilt u meer informatie of de nieuwsbrief ontvangen? Bekijk dan de website van WoonGoed 2-Duizend.