Hondenpoepoverlast neemt toe op warme dagen

maandag 3 juni 2019

Wat kunnen we op veel dagen al heerlijk genieten van zachte temperaturen en het zonnetje. Op veel plekken staan bomen, bloemen en planten volop in bloei. Ze geven onze omgeving kleur, een vrolijke uitstraling en een frisse geur.

Bruin is ook een kleur…

Nu is bruin ook een kleur. Die van een hondendrol geeft echter toch een heel ander gevoel en aanblik. En op een dag met zomerse temperaturen verspreid het ook een heel andere geur. Dat is dan ook de reden dat we aan hondeneigenaren die nog niet opruimen blijven vragen: ruim de uitwerpselen van uw hond a.u.b. op! Ziet u op de stoep in uw wijk de afbeelding ‘Een beetje baas ruimt op!” ? Dan vragen buurtbewoners extra aandacht voor de hinder die ze hebben van de hondenpoep.

Op welke plekken vragen buurtbewoners uw aandacht?

  • Op de doorgaande weg in Rijkel richting het voetveer. Deze weg ligt, ondanks zijn landelijke uitstraling, in de bebouwde kom. Opruimen moet hier dus ook.
  • Op de Pastoor Vranckenlaan en Heerstraat; met name nabij de groenvoorzieningen.
  • In het pad van de Keulseweg naar de Heyencamp.

Zelf aan de slag?

Wilt u in uw buurt ook zelf aan de slag met de hondenpoepoverlast? Vooral doen. Plaats samen met buurtbewoners bordjes of organiseer een opruimactie. Als u afbeeldingen wilt laten spuiten of vragen heeft, neem dan contact op met de gemeente (077-4749292 of info@beesel.nl).