Nederlanders die wonen of verblijven in het buitenland

Een Nederlandse kiezer die op de dag van de verkiezing tijdelijk of permanent in het buitenland verblijft, kan op verschillende manieren deelnemen aan de stemming. Alle informatie hierover vindt u op de website van de Kiesraad.
Voor (informatie over) de registratie als kiezer kunt u terecht op de website van gemeente Den Haag. Wilt u zich als kiezer registreren voor de Europese verkiezingen op 23 mei dan moet uw registratieverzoek uiterlijk 11 april binnen zijn.

Niet-Nederlanders die onderdaan zijn van een ander EU-land en wonen in Nederland

Alle informatie over stemmen voor het Europees Parlement in Nederland, door Niet-Nederlandse inwoners afkomstig uit een EU-land, vindt u op de website van de Kiesraad.
Het formulier dat u nodig heeft om u als kiezer te registreren heet het Y-32 formulier. U vindt dit formulier hier (PDF, 97.5 kB).
Dit formulier moet uiterlijk 9 april door het team verkiezingen van de gemeente Beesel ontvangen zijn.
U kunt het ingevulde formulier afgeven bij de klantenbalie van het gemeentehuis of opsturen naar:

Gemeente Beesel
t.a.v. team verkiezingen
5953 ZK Reuver

Stemmen in uw land van herkomst

Wilt u in uw land van herkomst stemmen voor het Europees Parlement? Dan hoeft u voor de Nederlandse autoriteiten niets te doen. U moet zicht wel tijdig melden bij de autoriteiten van uw land van herkomst.