Meiden opendag bij Scouting Lambertus Reuver

Datum: zondag 6 oktober 2019 11.00 - 18.00

Laat je uitdagen en ontdek Scouting!

Op 6 oktober is er op het terrein van Scouting Lambertus Reuver (Kappelerweg) een open dag speciaal voor alle meiden tussen de 6 & 16 jaar (jongens zijn natuurlijk ook welkom).

Deze dag zijn er verschillende activiteiten te doen zoals: levend groot stratego om 12.30, een 6-kamp om 14.30, survivallen om 16:30 en nog meer.
Het gaat deze dag vooral om kennismaken met onze meiden groepen.

De Kebouters is onze jongste groep (leeftijd 7 tot 10) Met mooi weer bevinden ze zich in de bossen waar ze totem veroveren of lopen ze een tocht in de omgeving van Reuver. Misschien maken ze ’s avonds wel een kampvuur! Wanneer de Kebouters op het scouting gebouw blijven wordt er soms geknutseld of er worden verschillende spelletjes gespeeld.

De gidsen (leeftijd 10 tot 14 ) zijn tijdens de programma’s op de woensdagavond bezig met allerlei activiteiten. Zo gaan ze koken op een eigen kampvuur, leren ze hoe je een grote schommel kunt sjorren, worden ze gedropt en moeten ze de weg terug zoeken of doen ze modderspellen. Daarnaast mogen ze zelf ook meedenken over nieuwe activiteiten. Bij de Gidsen krijg je steeds meer ruimte om je eigen talenten te ontwikkelen.

Daarna ga je naar de Sherpa’s (leeftijd vanaf 14 jaar ) De Sherpa’s bepalen samen hun eigen avontuur en maken zelf plannen. Ze moeten samenwerken, luisteren, praten en beslissingen nemen. Ook het zomerkamp organiseren ze zelf. Rondtrekken in Zweden, zeilen in Zeeland of een speeltuin bouwen in Noord Ierland. Zo leer je van alle culturen in de wereld, je bent tenslotte lid van een internationale vereniging.

Hopelijk zien wij jullie op 6 oktober of als je een keer wilt komen kijken neem contact met ons op!


Voor meer informatie op de website van Scouting Lambertus Reuver