Ontmoet jouw toekomstige collega!

Afbeelding collega José

 

Petra

Griffiemedewerker, beleidsondersteuner
Secuur, gedreven, teamplayer
 

Gemeente Beesel:
Persoonlijk | In contact met burgers | Korte lijnen

 

Waarom werk je bij gemeente Beesel?

Na jarenlang in het bedrijfsleven te hebben gewerkt was ik toe aan een nieuwe uitdaging in een andere branche. Met name de publieke- en politieke factor in het werken voor de gemeente geeft een bepaalde (voor mij destijds nieuwe) dimensie. Daarnaast is de gemeente Beesel relatief klein waardoor je je collega’s persoonlijk kent en biedt het je de kans om soms te proeven van andere vakgebieden.

Wat is het mooiste aan je vakgebied?

Door je positie zie je veel informatie voorbij komen. Daar ga je prudent mee om, maar het geeft je ook de mogelijkheid om verschillende aspecten van een zaak te zien. Hierdoor kun je anticiperen en op de achtergrond verbinden.

Wat vind je bijzonder aan gemeente Beesel?

Het feit dat de gemeente in tijden van herindeling nog steeds zelfstandig is en een duidelijke eigen identiteit heeft. Beesel heeft lef en smoel!

Hoe omschrijf jij de cultuur van gemeente Beesel?

Er heerst een zeer informele werksfeer die veel vrijheid biedt. Er wordt regelmatig afgeweken van  de geijkte paden. Dat biedt voordelen, maar je moet er ook mee om kunnen gaan (zelfstandig werken en verantwoordelijkheid nemen).

Heb je een tip voor nieuwe medewerkers?

Ben niet te bang om te vragen. Zeker in het begin erg belangrijk, want men vindt een aantal zaken al snel vanzelfsprekend.