Koningsdag 2018

kroontje

Vertier voor jong en oud tijdens Koningsdag

Van ’s morgens tot ’s avonds kun je op 27 april het vijfjarig jubileum van Koning Willem-Alexander vieren in Reuver. Van een Koningsdagoptocht met de mooist versierde fietsen, steppen of rolstoelen tot en met springkussens, animatie en live-muziek op de markt in Reuver.

Versier je fiets, step of rolstoel en doe mee!

Een samenwerkingsverband van PSW en de Zorggroep organiseert met hulp van vele vrijwilligers en onder muzikale begeleiding van Trommel- en fluiterkorps Sint Barbara Reuver en het Philharmonisch Gezelschap Reuver, een Koningsdagoptocht voor alle kinderen en belangstellenden uit de gemeente Beesel. Wil je meedoen? Versier je fiets, step of rolstoel en kom om 9.50 uur naar het terrein van PSW (opzij van voormalig schoolplein basisschool Den Roover). De optocht vertrekt om 10.10 uur.

Route Koningsoptocht

De route van de Koningstocht vertrekt vanaf Den Roover via de Rijksweg en Pastoor Vranckenlaan naar de ingang van de Lambertuskerk waar een serenade gegeven zal worden aan de gedecoreerden. De optocht gaat vervolgens via de Karel Doormanlaan, Pastoor Rijnderslaan en Bösdaellaan richting Bösdael waar de optocht tussen de gebouwen door naar het plein voor de Brasserie loopt. Vanaf 10.30 uur zijn op dit plein enkele optredens en is de prijsuitreiking voor de drie mooist versierde fietsen, steppen of rolstoelen. Ook dit jaar krijgt iedere deelnemer aan de Koningstocht een gratis ijsje.

Springkussens, animatie, brandweerauto, live-muziek

Ook dit jaar organiseren de Reuverse Vrienden van de Koning weer vertier op het marktplein in Reuver. Springkussens, kinderanimatie, suikerspin en ook Brandweer Beesel-Reuver komt weer met een grote brandweerauto. Uiteraard is er live-muziek. Dit keer weer van het duo Thei & Joop en Joekskepelbend Wa’n Brass.

Weekmarkt

Aangezien Koningsdag dit jaar op een vrijdag is, zal ook de weekmarkt (deels) van de partij zijn. Kortom, voor elk wat wils zowel qua verteer als vertier in de tent of op het terras. Kom het vijfjarig jubileum van Koning Willem-Alexander vieren op de markt in Reuver. Aanvang programma: 14.30 uur (einde 20.00 uur).

kinderen op fietsen met ballonnen

Uitgelicht

Zoeken