Ellen Janssen nieuwe gemeentesecretaris gemeente Beesel

Ellen JanssenHet college van burgemeester en wethouders van Beesel heeft gisteren, maandag 18 december, mevrouw drs. E.H.J. Janssen benoemd tot gemeentesecretaris van de gemeente Beesel. Zij volgt hiermee Robbert Halffman op die vanaf 1 januari gemeentesecretaris in Deurne is.

Ellen Janssen (42) is momenteel werkzaam als programmamanager samenwerkingsverband Wijkontwikkeling Donderberg. Daarnaast was zij als verkenner verbonden aan de Sociale Agenda van de Vereniging Limburg. Janssen studeerde in 1999 af als planologe aan de universiteit van Utrecht. Naast haar werk is zij actief in verschillende bestuurlijke functies, zoals voorzitter van het burgerinitiatief/ sociale onderneming Sociaal Centrum Eijsden, BS Tangram en de Koninklijke Nederlandse Heidemij (KNHM). Tevens is zij lid van de Coöperatie Verbindend Leiden.

Burgemeester Petra Dassen over de benoeming: “Beesel is een innovatieve, creatieve gemeente met een prominente rol in de regio en een gemeentelijke organisatie die steeds in ontwikkeling is en vooruit wil. De daadkrachtige en verbindende stijl van Ellen Janssen past goed bij onze gemeente en organisatie. Ik verheug me op onze samenwerking.”

Janssen: “Na enkele boeiende, mooie en intensieve jaren bij de gemeente Echt –Susteren en daarna bij de samenwerkingspartners Provincie Limburg, gemeente Roermond en de corporaties Wonen Limburg en Wonen Zuid, ben ik toe aan een volgende stap. Beesel biedt mij deze kans in de rol van gemeentesecretaris. Ik ken Beesel inmiddels als een kleine, stoere, maar zeker ook ondernemende gemeente, die er niet voor terugdeinst voorop te willen lopen op bepaalde terreinen. De gemeente en organisatie hebben veel potentie en ik kijk er enorm naar uit daar te beginnen.”

Uitgelicht

Zoeken